Kenangan Terindah...

Kenangan Terindah...

Yana & Hafiz

Saturday, June 16, 2012

Laguna Biru.. Rumahku Syurgaku ~ Our Nest

Sorry, ni citer yg da super2 lama.. I was busy with other things sampai lupa nk write about this.

As everybody already knew, we moved to our new place in March. I was still in my pantang mode sbb tu I wasn't really involved in the relocation process.

Here are some photos;

The front door grill..



Grill ni kami tempah dari RM Dagang, Kundang. Kami pilih corak berbunga utk pintu dpn dan corak biasa utk pintu sliding dan tingkap. Warna grill pulak kami pilih warna coppper. Total cost utk grill full set + design bunga utk pintu dpn + cat copper adalah RM1,750.. klu kos utk full set design and cat standard cma RM1500 shj.

Ini pulak dalaman apartment yg kami hias ikut citasa kami;




Ni pulak ruang dapur, kabinet ni adalah FOC dari pemaju.. sbb tu camtu jer design nyer.. klu kami yg pilih mmg xdo la camtu kan.. mesti pilih design yg nmpak moden & chic.. tp da org bg pree.. amik jer la..



Alhamdulillah, walaupun cuma apartment kos sederhana tapi rasanya ckup dan selesa utk kami sekeluarga.

Tq hubby kerana merealisasikan impian kita ni.

17 comments:

acai™ said...

chanteknya rumah..

Scarlett said...

tq.. umah kecik jer, tp ckup la.. Alhamdulillah..

Nazirah Azeman said...

hi awak,kite found blog awak lepas taip laguna biru.

sy pun insyaallah nanti move sane jugak.in nov probably.

berjiran la kite yer nnt :)

Scarlett said...

Hi Nazirah.. selamat datang.. blok mane yer? Saya blok C..

Cepat2 la dtg.. bagi ramai2 lagi..

amin_3307 said...

boleh mail contact detail orang yg buat pagar tak? saya pun nak pindah kat sana..blok B...email saya boleh..amin_3307@yahoo.com

Scarlett said...

Cuba call no ni.. 019-270-0030 kak izan.. Dia owner rm dagang..

Anonymous said...

kak nk ty sket. akak keje area mana ye? so far jalan mmg heavy jammed ke? i know mmg kl tu perkara biasa jammed. just nk tau je keadaan jalan n evrything sebab plan nak beli jugak rumah tu. YAN-

Scarlett said...

Yan, akak keje kt bandar utama. Nk kta jem sgt tu x la.. Cma ari tu msa musim ujan jln berlubang2, mmg terukla ckit jem. Skrg ni akak kuar umah pgi around kol 7.30.. Smpai kt kota dmnsara dlm kol 8-8.10.. Dr kd tu yg amik msa nk smpai bu sbb byk traffic lite.. Kalu blik ikut ldp selalu mmg ok.. Cma dkt bukit rhman putra tu jem ckit sbb traffic lite then jem dr sekolah brp tu ckit.. Dlm 1 jam lbih ckit la selalu nya perjlnan..

Anonymous said...

Nak tnye la..ok x kawasan tu

Scarlett said...

Anon, ok.. tenang & sunyi.. cuma agak jem sbb jln sempit.

Anonymous said...

Salam....Sy tinggal kat laguna biru dan jgk dpt free kabinet dapur. Ingt nk jual balik..cuma xde gmbr...blh tak sy amek gmbr kabinet dapur awk?

Anonymous said...

Salam...sy duk kat laguna biru dan dpt free kabinet dapur. Blh tak klu sy amek gmbr kabinet dapur awk?

Scarlett said...

Ok.. Boleh.

Anonymous said...

Tq...

Anonymous said...

Hi nk tny sofa tu beli nearby ke atau memang da sedia beli sebelum pindah rumah? Look nice and boleh tahu kedai mane n dlm range brape? Tq

Scarlett said...

Sorry lmbt reply.. Sofa ni beli kt kedai perabot kt selayang baru.. Beli msa nk pindah msuk rumah ni. Msa tu harga pas diskaun dpt rm1.6k. Kedai tu byk bg diskaun sbb kami beli byk brg.

siti sarah said...

Saje search2 laguna biru nak tgk cara susun atur rumah kat laguna biru nie..terjumpa blog awk..sy pun duduk kat laguna biru jugak...salam perkenalan ;)