Kenangan Terindah...

Kenangan Terindah...

Yana & Hafiz

Saturday, May 7, 2011

Homemade Sugar Scrub

Pernah dengar sugar scrub?
Kalau tetiba scrub abis & x sempat nak kuar gi beli, leh try homemade sugar scrub ni. Natural sgt... boleh guna gula merah kalau nak scrub yg lebih halus & lembut.. ataupun guna brown sugar (gula perang) utk scrub biasa.

Ni konon2 cam Black Sugar Mask dr Skin Food tu la.. hehe.. ni versi yg murah la..

Bahan2 nyer..

1 sudu makan gula merah atau gula perang - aku guna gula perang sbb xder gula merah.. tapi len kali nk try guna gula merah lak..


sedikit madu.. agak2 la byk mana.. ckup untuk menjadikan gula jd paste..


Ni dia rupanya bila da jadi paste..

Dah siap jadi paste ni, da leh la digunakan as face scrub.. gosok perlahan2.. jgn lak gosok kuat2, kang tercabut kulit muka tu. Dah pas scrub tu, bilas dan cuci la seperti biasa..

My verdict; mmg berkesan.. sbb tu aku da x beli face scrub da.. ni mmg da terbukti sbb masa aku gi buat threading kt Devi Bridal, Devi siap tegur lgi .. dia kata kulit muka aku sgt lembut mcm kulit baby.. hehehe.. terperasan jap aku.. hehehe..

So, cuba la...

2 comments:

Noraishikin Mohd Salleh said...

walaweh...menarik utk dicuba nih..thanks for sharing

Scarlett said...

cuba la.. akak mmg da lama guna scrub ni.. klu nk yg lembut ckit, guna gula merah tau..