Kenangan Terindah...

Kenangan Terindah...

Yana & Hafiz

Wednesday, January 23, 2013

Trip To Bandung ~ Day 1

Ni entry yg dah ketinggalan zaman sgt, tp sbb nak jugak abadikn kisah ni maka ku update gak slow2.. sbb kesibukan dan kemalasan serta masalah laptop yg berproblem ckit mnyebabkan lmbat ckit nk siapkan entry2 tentang cuti di Bandung ni.

Dah lama teringin nak ke Bandung.. tp baru skrg ade peluang :) Tiket book few months ago.. ngn Air Asia la kan.. tu jer yg murah..

Masa beli tiket tu, harganya RM292.00 per person.. x termasuk baggage & insurans lg.. ok la tu kot. Klu book awal tentu dapat lgi murah..

18 Oct 2012

Kol 3 pagi kami bertolak ke Taman Kinrara untuk fetch ibu mertuaku sbb dia ikut sekali. Trip kami ni kami pergi ber3 jer.. me & my son, Kimie & mak hubby. Kami sampai di LCCT around 4.30 pagi.. pas check in & settle ngn  imigeresen waktu pon da kol 5.30 pagi.. Flight kami berlepas kol 6.45, so sempat la lelap mata jap kt balai berlepas.

Perjalanan around 1 hour & 45 minutes.. dalam kol 7.30 pagi waktu Bandung kami dah sampai. Tapi proses imigresen sana mmg slowwwwwww ok.. dekat kol 9 pgi baru kami selesai & dpt kuar ke balai ketibaan. Risau jugak camne nak kenal pak supir kami ni..

Sampai jer kat ruang menunggu, nampak pak supir kami dah menunggu sambil memegang kad yg tertulis nama FB ku.. hehe.. ni mesti sbb book kt FB jer nih.. oh yer, nama supir kami tu, Topan & dia dari Hayuka Bandoeng.. FB Hayuka Bandoeng http://www.facebook.com/hayuka.bandung

Ni la supir kami, Topan


Caj yang dikenakan oleh Hayuka sgtla berpatutan.. murah!!! I survey 2-3 supir, tp sumernya nak lebih 1.3 juta IDR utk trip 3 ari ni.. tp dgn Hayuka cuma 760k IDR shj! Murah giler.. da la x perlu deposit langsung.. pastu contact person Hayuka, iatu Yusdini yg cantik tu pon sgt la friendly. Rajin melayan soalan2 me kt whatsapp.. suka sgt.. nti klu ade rezeki nk pergi boleh mtk Yus arrangekn lgi..

Pas dia pick up kami kt airport, kami mtk di bwk ke kedai mkn utk breakfast sbb kami x breakfast lgi. Topan & Yuda bwk kami ke cafe Ngopi Doele. Kt cni kami amik set breakfast yg berharga 15,000 IDR per set, bih kurang RM4.80.. tp perlu di ingat yer, kt cni sumernya ade service tax.. tak kurang dari 10% yer..


Kemudian kami di bawa ke hotel kami, guest house jer sebenarnya.. tp sbb bilik kami tak ready lgi maka kami kuar balik untuk ke tempat pemborong kain yang jual kain murah2. Dalam perjalanan kami stop kejap kt kedai jual sim card telepon utk beli simcard line Indonesia.. takkan nk pakai line Malaysia.. kot insaf bila nak byr bil nanti..

Kami pilih Kad Simpati.. sbb call, sms & paket data yg murah..


Then kami ke kedai pempborong kain sulam yg trletak di Taman Kopo Indah.. agak jauh dr bandar.. tp kain2 nya trend trkini pada harga yg sgt berpatutan.. kt cni sumer kain dijual dalam MYR.. setiap sehelai kain tak lebih dari RM40 yer.. murah giler kannn..

 
 
Selapas tu kami cari lunch pulak, kami dibawa ke sebuah restoran mkanan nasi padang, namanya Restoran Mitra Sederhana Pasteur. Location, lupa lak.. hehehe..
 
Makanan sedap esp sambal jengkol (sambal jering).. ok la.. berbaloi mkn utk 5 org kena 200k+ IDR, around  RM60+.
 
Pics lupa nk amik lebih2 sbb dah kebulor..
 

Pastu kami ke Pasar Baru.. ni mmg destinasi wajib klu datang ke bandung. Kt cni aku beli kain sulam, kain cotton, telekung & baju2 utk adiahkn pd kwn2..

Nampak tak kain sulam pink kt patung tu.. hehe.. aku beli exactly yg camtu..


Kami spent few hours kat Pasar Baru ni, tp sbb terlalu cbuk memilih kain & telekung smpai lupa nk amik pics byk2..

Kat cni kain pon agak murah, tp bergantung pd quality.. telekung pon murah2 jugak.. telekung yg harga RM26 quality sama mcm yg harga RM60+ kt KL. Gila tak beli...

Destinasi seterusnya kami ke butik Anak Kecil.. kt cni butik jual pakaian kanak2 bwh 12 tahun.. baju2 yg dijual mmg jnis branded.. tp dr segi originality tak la ku tahu.. beli jer la utk Ina & Che Ah..

Di sebabkan ujan lebat msa tu, tambah lgi ngn kepala dah ting tong sbb dari mlm tu x tido, maka da xde mood nk snap pics.. udahnya xde 1 pon pic kt butik Anak Kecil ni.

Dari butik Anak Kecil, kami terus balik ke hotel.. masa tu dah pukul 6+ pm.. dah pon masuk maghrib masa tu.. kami decide nak blik cepat sbb dah penat sgt & mata pon dah mengantuk sangat.

Malam tu kami mtk guest house orderkan makanan utk mkn mlm kami.. kami order nasi goreng & nasi ayam penyet jer. Air mmg hotel ada sediakan teh buah dlm botol & teh botol.. complimentary utk sumer guests.

Pukul 8+ kami dah zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.

55 comments:

Anonymous said...

assalam kak , mo tnya , ada x alamat full kilang kain taman kopo tu ? lg murah beli d kilang tu @ beli d pasar baru ja ?

email kn ke princess.sakura5@yahoo.com klu sudi rply ya :)

Emir said...

Hi.. nice trip .. jom ke bandung trip ke bandung ngan kami..

azlan harmain said...

Supir hayuka bandoeng tu ok x? Ada charge lebih masa or charge2 yg lain x?

azlan harmain said...

Supir hayuka bandoeng tu ok x? Ada charge lebih masa or charge2 yg lain x?

Ayunk Hayukka said...

Salam sejahtera tuan/puan semohga senantiasa semua di berikan kesihatan dan di murahkan rezeki nya (amiin) . Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk (bandung/jakarta city tour) bagi sesiapa tuan/puan yg dah ada plan tuk bercuti di bandung/jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di bandung/jakarta boleh WASAPP sahaja dekat number ni : +6289619522797 atau EMEL: ayunk.hayukka@gmail.com FB: ayunk hayukka (untuk lebih detail nya) Dijamin kami bagi harga yg sangat berbaloi & service yg terbaek/layanan 5bintang ***** (insha allah) mohon maap tuan/puan apabila ada ayat yg kurang berkenan dalam promotion yg kami tawarkan ..

Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tp kami jamin yg terbaek tetap HAYUKKA BANDOENG (insha allah) jom jom bercuti di bandung murah jer TERIMAKASIH :)

adrianiku said...

1 CAR TOYOTA AVANZA 2013 FOR 2-5 PAX

PAKET MURAH PROMO "1" : RP 390.000 / 118 RM/ USD 31.25
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM / MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

PAKET MURAH PROMO "2" LEMBANG AREA : RP 425.000 / 133 RM / USD 35.5
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM / MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA


PAKET MURAH "3" CIWIDEY : RP 525.000 / 165 RM/USD 43.75
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "4" GARUT : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY )
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "5" JAKARTA - BANDUNG : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX OR BUS.

CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
whatsapp : +62 8213 97 313 88
email : adrianiku@gmail.com
info & package : info@kya-travel.com
web : http://sopirdibandung.blogspot.com/
web homestay :http://kyahomestay.blogspot.com
Website : www.kya-travel.com
PIN BB : 7F7F21ED / aulia
facebook : adriani_ku@yahoo.com
twitter : @supirbandung
LINE : +62 8213 97 313 88
cp : aulia

~MaMa RX SToRYMoRY~ said...

Good news untuk peminat Brownies KARTIKA SARI & AMANDA

Pre order dibuka sekarang.

Pick-up point area: Putrajaya, Nilai, PetalingJaya, Bangsar, Setapak, Gombak, Kota Damansara.

Brownies ETA ✈✈✈ on 17th nov 14

Yummy & Fresh from Bandung, Indonesia

WhatsApp/sms dazlina +60192633431

taufan ismail said...

If U need me U can call me or whast app +82126194747 (topan hayuka bandung) email badai_ismail@yahoo.com

taufan ismail said...

If u need me u can call me or whats app topan - taufan hayuka bandung +6282126194747
Or badai_ismail@yahoo.com
Taufanismail5@gmail.com

taufan ismail said...

If u need me u can call or whast app +6282126194748
Thanks

taufan ismail said...

If u need me u can call or whast app +6282126194748
Thanks

taufan ismail said...

If U need my service, U can call me or whast app topan hayukka bandung +6282126194747
Or e-mail
badai_ismail@yahoo.com
taufanismail5@gmail.com
Thanks

taufan ismail said...

If U need my service U can call me or whats app +6282126194747 (topan hayuka bandung)
email - badai_ismail@yahoo.com
taufanismail5@gmail.com
Thanks

Javatour Bandung said...

JAVATOUR BANDUNG yang
bergerak di bidang jasa Transportasi
Pariwisata dan ber pengalaman dalam
memenuhi kebutuhan perjalanan wisata
serta sanggup bersaing untuk memberikan
pelayanan harga dan fasilitas terbaik.
Dengan ini kami tawarkan
*Rental car (avanza, xenia, kijang inova dan elf)
*city tour bandung
*city tour jakarta
*drop airport
Kami berikan banyak keuntungan bila
bapak / ibu menggunakan jasa Paket Tours
dari kami, di antara nya :
· Harga dan Fasilitas bersifat
Negosiasi dapat di sesuaikan
dengan keinginan konsumen
· Pelayanan Crew ramah dan
Profesional
Keterangan lebih lanjut Bapak/Ibu dapat
menghubungi :

Agus Gunawan

whatsapp/sms :
-085320117636
Facebook : Javatour Bandung

Office : Jln Babakan cilandak 02/04 No 283 Kota

Javatour Bandung said...

JAVATOUR BANDUNG yang
bergerak di bidang jasa Transportasi
Pariwisata dan ber pengalaman dalam
memenuhi kebutuhan perjalanan wisata
serta sanggup bersaing untuk memberikan
pelayanan harga dan fasilitas terbaik.
Dengan ini kami tawarkan
*Rental car (avanza, xenia, kijang inova dan elf)
*city tour bandung
*city tour jakarta
*drop airport
Kami berikan banyak keuntungan bila
bapak / ibu menggunakan jasa Paket Tours
dari kami, di antara nya :
· Harga dan Fasilitas bersifat
Negosiasi dapat di sesuaikan
dengan keinginan konsumen
· Pelayanan Crew ramah dan
Profesional
Keterangan lebih lanjut Bapak/Ibu dapat
menghubungi :

Agus Gunawan

whatsapp/sms :
-085320117636
Facebook : Javatour Bandung

Office : Jln Babakan cilandak 02/04 No 283 Kota

Javatour Bandung said...

JAVATOUR BANDUNG yang
bergerak di bidang jasa Transportasi
Pariwisata dan ber pengalaman dalam
memenuhi kebutuhan perjalanan wisata
serta sanggup bersaing untuk memberikan
pelayanan harga dan fasilitas terbaik.
Dengan ini kami tawarkan
*Rental car (avanza, xenia, kijang inova dan elf)
*city tour bandung
*city tour jakarta
*drop airport
Kami berikan banyak keuntungan bila
bapak / ibu menggunakan jasa Paket Tours
dari kami, di antara nya :
· Harga dan Fasilitas bersifat
Negosiasi dapat di sesuaikan
dengan keinginan konsumen
· Pelayanan Crew ramah dan
Profesional
Keterangan lebih lanjut Bapak/Ibu dapat
menghubungi :

Agus Gunawan

whatsapp/sms :
-085320117636
Facebook : Javatour Bandung

Office : Jln Babakan cilandak 02/04 No 283 Kota

Javatour Bandung said...

JAVATOUR BANDUNG yang
bergerak di bidang jasa Transportasi
Pariwisata dan ber pengalaman dalam
memenuhi kebutuhan perjalanan wisata
serta sanggup bersaing untuk memberikan
pelayanan harga dan fasilitas terbaik.
Dengan ini kami tawarkan
*Rental car (avanza, xenia, kijang inova dan elf)
*city tour bandung
*city tour jakarta
*drop airport
Kami berikan banyak keuntungan bila
bapak / ibu menggunakan jasa Paket Tours
dari kami, di antara nya :
· Harga dan Fasilitas bersifat
Negosiasi dapat di sesuaikan
dengan keinginan konsumen
· Pelayanan Crew ramah dan
Profesional
Keterangan lebih lanjut Bapak/Ibu dapat
menghubungi :

Agus Gunawan

whatsapp/sms :
-085320117636
Facebook : Javatour Bandung

Office : Jln Babakan cilandak 02/04 No 283 Kota

Javatour Bandung said...

JAVATOUR BANDUNG yang
bergerak di bidang jasa Transportasi
Pariwisata dan ber pengalaman dalam
memenuhi kebutuhan perjalanan wisata
serta sanggup bersaing untuk memberikan
pelayanan harga dan fasilitas terbaik.
Dengan ini kami tawarkan
*Rental car (avanza, xenia, kijang inova dan elf)
*city tour bandung
*city tour jakarta
*drop airport
Kami berikan banyak keuntungan bila
bapak / ibu menggunakan jasa Paket Tours
dari kami, di antara nya :
· Harga dan Fasilitas bersifat
Negosiasi dapat di sesuaikan
dengan keinginan konsumen
· Pelayanan Crew ramah dan
Profesional
Keterangan lebih lanjut Bapak/Ibu dapat
menghubungi :

Agus Gunawan

whatsapp/sms :
-085320117636
Facebook : Javatour Bandung

Office : Jln Babakan cilandak 02/04 No 283 Kota

agus gunawan said...

JAVATOUR BANDUNG yang
bergerak di bidang jasa Transportasi
Pariwisata dan ber pengalaman dalam
memenuhi kebutuhan perjalanan wisata
serta sanggup bersaing untuk memberikan
pelayanan harga dan fasilitas terbaik.
Dengan ini kami tawarkan
*Rental car (avanza, xenia, kijang inova dan elf)
*city tour bandung
*city tour jakarta
*drop airport
Kami berikan banyak keuntungan bila
bapak / ibu menggunakan jasa Paket Tours
dari kami, di antara nya :
· Harga dan Fasilitas bersifat
Negosiasi dapat di sesuaikan
dengan keinginan konsumen
· Pelayanan Crew ramah dan
Profesional
Keterangan lebih lanjut Bapak/Ibu dapat
menghubungi :

Agus Gunawan

whatsapp/sms :
-085320117636
Facebook : Javatour Bandung

Office : Jln Babakan cilandak 02/04 No 283 Kota

Javatour Bandung said...

JAVATOUR BANDUNG yang
bergerak di bidang jasa Transportasi
Pariwisata dan ber pengalaman dalam
memenuhi kebutuhan perjalanan wisata
serta sanggup bersaing untuk memberikan
pelayanan harga dan fasilitas terbaik.
Dengan ini kami tawarkan
*Rental car (avanza, xenia, kijang inova dan elf)
*city tour bandung
*city tour jakarta
*drop airport
Kami berikan banyak keuntungan bila
bapak / ibu menggunakan jasa Paket Tours
dari kami, di antara nya :
· Harga dan Fasilitas bersifat
Negosiasi dapat di sesuaikan
dengan keinginan konsumen
· Pelayanan Crew ramah dan
Profesional
Keterangan lebih lanjut Bapak/Ibu dapat
menghubungi :

Agus Gunawan

whatsapp/sms :
-085320117636
Facebook : Javatour Bandung

Office : Jln Babakan cilandak 02/04 No 283 Kota

Javatour Bandung said...

JAVATOUR BANDUNG yang
bergerak di bidang jasa Transportasi
Pariwisata dan ber pengalaman dalam
memenuhi kebutuhan perjalanan wisata
serta sanggup bersaing untuk memberikan
pelayanan harga dan fasilitas terbaik.
Dengan ini kami tawarkan
*Rental car (avanza, xenia, kijang inova dan elf)
*city tour bandung
*city tour jakarta
*drop airport
Kami berikan banyak keuntungan bila
bapak / ibu menggunakan jasa Paket Tours
dari kami, di antara nya :
· Harga dan Fasilitas bersifat
Negosiasi dapat di sesuaikan
dengan keinginan konsumen
· Pelayanan Crew ramah dan
Profesional
Keterangan lebih lanjut Bapak/Ibu dapat
menghubungi :

Agus Gunawan

whatsapp/sms :
-085320117636
Facebook : Javatour Bandung

Office : Jln Babakan cilandak 02/04 No 283 Kota

Javatour Bandung said...

JAVATOUR BANDUNG yang
bergerak di bidang jasa Transportasi
Pariwisata dan ber pengalaman dalam
memenuhi kebutuhan perjalanan wisata
serta sanggup bersaing untuk memberikan
pelayanan harga dan fasilitas terbaik.
Dengan ini kami tawarkan
*Rental car (avanza, xenia, kijang inova dan elf)
*city tour bandung
*city tour jakarta
*drop airport
Kami berikan banyak keuntungan bila
bapak / ibu menggunakan jasa Paket Tours
dari kami, di antara nya :
· Harga dan Fasilitas bersifat
Negosiasi dapat di sesuaikan
dengan keinginan konsumen
· Pelayanan Crew ramah dan
Profesional
Keterangan lebih lanjut Bapak/Ibu dapat
menghubungi :

Agus Gunawan

whatsapp/sms :
-085320117636
Facebook : Javatour Bandung

Office : Jln Babakan cilandak 02/04 No 283 Kota

Javatour Bandung said...

JAVATOUR BANDUNG yang
bergerak di bidang jasa Transportasi
Pariwisata dan ber pengalaman dalam
memenuhi kebutuhan perjalanan wisata
serta sanggup bersaing untuk memberikan
pelayanan harga dan fasilitas terbaik.
Dengan ini kami tawarkan
*Rental car (avanza, xenia, kijang inova dan elf)
*city tour bandung
*city tour jakarta
*drop airport
Kami berikan banyak keuntungan bila
bapak / ibu menggunakan jasa Paket Tours
dari kami, di antara nya :
· Harga dan Fasilitas bersifat
Negosiasi dapat di sesuaikan
dengan keinginan konsumen
· Pelayanan Crew ramah dan
Profesional
Keterangan lebih lanjut Bapak/Ibu dapat
menghubungi :

Agus Gunawan

whatsapp/sms :
-085320117636
Facebook : Javatour Bandung

Office : Jln Babakan cilandak 02/04 No 283 Kota

Javatour Bandung said...

JAVATOUR BANDUNG yang
bergerak di bidang jasa Transportasi
Pariwisata dan ber pengalaman dalam
memenuhi kebutuhan perjalanan wisata
serta sanggup bersaing untuk memberikan
pelayanan harga dan fasilitas terbaik.
Dengan ini kami tawarkan
*Rental car (avanza, xenia, kijang inova dan elf)
*city tour bandung
*city tour jakarta
*drop airport
Kami berikan banyak keuntungan bila
bapak / ibu menggunakan jasa Paket Tours
dari kami, di antara nya :
· Harga dan Fasilitas bersifat
Negosiasi dapat di sesuaikan
dengan keinginan konsumen
· Pelayanan Crew ramah dan
Profesional
Keterangan lebih lanjut Bapak/Ibu dapat
menghubungi :

Agus Gunawan

whatsapp/sms :
-085320117636
Facebook : Javatour Bandung

Office : Jln Babakan cilandak 02/04 No 283 Kota

Javatour Bandung said...

JAVATOUR BANDUNG yang
bergerak di bidang jasa Transportasi
Pariwisata dan ber pengalaman dalam
memenuhi kebutuhan perjalanan wisata
serta sanggup bersaing untuk memberikan
pelayanan harga dan fasilitas terbaik.
Dengan ini kami tawarkan
*Rental car (avanza, xenia, kijang inova dan elf)
*city tour bandung
*city tour jakarta
*drop airport
Kami berikan banyak keuntungan bila
bapak / ibu menggunakan jasa Paket Tours
dari kami, di antara nya :
· Harga dan Fasilitas bersifat
Negosiasi dapat di sesuaikan
dengan keinginan konsumen
· Pelayanan Crew ramah dan
Profesional
Keterangan lebih lanjut Bapak/Ibu dapat
menghubungi :

Agus Gunawan

whatsapp/sms :
-085320117636
Facebook : Javatour Bandung

Office : Jln Babakan cilandak 02/04 No 283 Kota

Anonymous said...

Nak bagi tau, kilang kain yang paling best tu di kain sulam heritage.. nanti cakap dengan "heru/yuli"

ini alamat kedai dia (ini memang kawasan pusat textile kat bandung)

Kain Sulam Heritage
Ruko Bandung textile centre (BTC) blok C no 30-32
+62 818 0999 7495
www.heritageembroiderystore.com

kilang kopo kurang best la..

harga memang sikit beza kalau di kain sulam heritage, but im pretty sure u know the different after u visit this shop..

siti aisyah
Kuala lumpur

yudha setiadi said...

Salam sejahtera tuan/puan semoga sentiasa semua di berikan kesihatan dan di murahkan rezeki nya (aamiin) . Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk (bandung/jakarta city tour) bagi sesiapa tuan/puan yg dah ada plan tuk bercuti di bandung/jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di bandung/jakarta boleh whats app sahaja dekat number ni : +6285351350535 or
email : yudha5001@gmail.com
fb : yudha bandoeng (untuk lebih detail nya) Dijamin kami bagi harga yg sangat berbaloi & service yg terbaek/layanan 5bintang ***** (insha allah) mohon maap tuan/puan apabila ada ayat yg kurang berkenan dalam promotion yg kami tawarkan ..

Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tp kami jamin yg terbaek tetap HAYUKKA BANDOENG (insha allah) jom jom bercuti di bandung murah jer TERIMAKASIH :)

Bimo Mekarwangi Tour said...

PAKEJ JIMAT BERCUTI KE BANDUNG

Assalamualaikum Tuan/ Puan Abang/ Akak

Perkenalkan kami dari Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport
Sebuah syarikat muslim kat Bandung yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati.
Insya Alloh, driver & tour guide kami yang profesional santun dan mesra akan selalu bawa anda ke semua tempat favorit kat Bandung, Bogor dan Jakarta dengan selamat.

Special offer at 2015... Jom tempah transport murah kat Bandung jer .

Rate per Kereta per Day :
# Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
Rate: IDR 400.000 or RM 115

# Toyota Innova / Kia Pregio (8 seat)
Rate: IDR 550.000 or RM 160

# Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
Rate: IDR 650.000 or RM 185

# Coaster Isuzu Elf Long (17&19 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245

# Toyota Hiace commuter (12 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245

*Include : minyak, parking fee, tol, driver, driver meal and kereta
*Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta
*Ada Extra Charge sebesar IDR 50.000 jika nak melawat ke Kawah Putih
*Tak ada Extra Charge jika nak melawat ke Lembang & Tangkuban Perahu.

Company kami tak payah ada deposite cukup send jer picture flight details and tempahan kereta cukup by WhatApps.

Terimakasih,
Bimo Mekarwangi Tour

Call/ Text/ WhatsApp : +62 877 1519 6061 (Mas Bimo)
email : bimomekarwangi@gmail.com
Facebook page : Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport

Bimo Mekarwangi Tour said...

PAKEJ JIMAT BERCUTI KE BANDUNG

Assalamualaikum Tuan/ Puan Abang/ Akak

Perkenalkan kami dari Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport
Sebuah syarikat muslim kat Bandung yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati.
Insya Alloh, driver & tour guide kami yang profesional santun dan mesra akan selalu bawa anda ke semua tempat favorit kat Bandung, Bogor dan Jakarta dengan selamat.

Special offer at 2015... Jom tempah transport murah kat Bandung jer .

Rate per Kereta per Day :
# Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
Rate: IDR 400.000 or RM 115

# Toyota Innova / Kia Pregio (8 seat)
Rate: IDR 550.000 or RM 160

# Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
Rate: IDR 650.000 or RM 185

# Coaster Isuzu Elf Long (17&19 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245

# Toyota Hiace commuter (12 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245

*Include : minyak, parking fee, tol, driver, driver meal and kereta
*Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta
*Ada Extra Charge sebesar IDR 50.000 jika nak melawat ke Kawah Putih
*Tak ada Extra Charge jika nak melawat ke Lembang & Tangkuban Perahu.

Company kami tak payah ada deposite cukup send jer picture flight details and tempahan kereta cukup by WhatApps.

Terimakasih,
Bimo Mekarwangi Tour

Call/ Text/ WhatsApp : +62 877 1519 6061 (Mas Bimo)
email : bimomekarwangi@gmail.com
Facebook page : Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport

yudha setiadi said...

Assalam / salam sejahtera Tuan,puan,abang & akak.

Perkenalkan saya yudha dari team hayuka bandoeng, ada menyediakan perkhidmatan supir / full pakej bercuti ke bandung.

Pakej bercuti
Pakej 1 = supir,hotel,makan & tiket lawatan (per pax)
Pakej 2 = supir,hotel & makan (per pax)
Pakej 3 = supir & hotel (per pax)
Pakej 4 = khidmat supir sahaja (per day)

Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yg sudah di sediakan atau ikut plan sendiri. Harga yg kami tawarkan pun boleh kira jimat & berbaloi. untuk layanan kami janji akan berikan layanan yg tiptop,keranah,ramah & berbudi bahasa.

Bila berminat boleh berurusan dengan saya melalui :
Whatsapp : +6285351350535
Email : yudha5001@gmail.com
Fb : yudha bandoeng

Semoga inform yg saya berikan dapat memudahkan urusan untuk bercuti ke bandung.

Terima kasih.

Dhani Hayukka said...

Dhani Hayukka Tour Bandung agustus 12, 2015 at 11.15 am

salam sejahtera tuan/puan semoga senantiasa semua diberikan kesihatan dan dimurahkan rezekinya,amiin.
Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk Bandung/Jakarta city tour.
BAgi sesiapa tuan/puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di bandung/Jakarta boleh
Call : +6282214441280
WhatsApp : +6282214441280
Email : dhanihayukka_1974@yahoo.com
Fb : dhani hayukka
dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik/layanan 5 bintang ***** insyaAlloh kami Dhani Hayukka
Mohon maaf tuan/puan apbila ada ayat yang kurang berkenan dalam promotion yang kami tawarkan...


Nb : yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tapi kami jamin yang terbaik tetap Dhani Hayukka (insyaAlloh)
jom jom bercuti di Bandung murah jer. TERIMAKASIH

Dhani Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp sahaja dekat
Call : +6282214441280
+6282216270779
Whatssapp : +6282214441280
+6282216270779
Email : Dhanibandung2015@yahoo.com
Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..

Dhani Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp sahaja dekat
Call : +6282214441280
+6282216270779
Whatssapp : +6282214441280
+6282216270779
Email : Dhanibandung2015@yahoo.com
Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..

Dhani Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp sahaja dekat
Call : +6282214441280
+6282216270779
WhatsApp : +6282214441280
+6282216270779
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..

Dhani Bandung said...

Greetings Sir / Madam I hope all is always given his health and given sustenance (ameen). Here we will offer all the cars for (Bandung / Jakarta City Tour). For anyone Sir / Madam existing plans for vacation in Bandung / Jakarta and need a car to transport during the Bandung / Jakarta okay PM or WhatsApp only:
Call: +6282214441280
+6282216270779
WhatsApp: +6282214441280
+6282216270779
Email: Dhanibandung@yahoo.com
Our guaranteed for a very decent price and the best service / service 5 ***** Star (Insha Allah).
Sorry Sir / Madam, if there is an inscription that less pleasing in the Promotion we offer..

Nb: The more expensive ones also much cheaper there, but we assure you the best stay Dhani Bandung (Insha Allah) way street in Bandung is very cheap, Thank you very much..

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Nobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Facebook : - Irdi Tour Bandung
- Irdi Wati
Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp, Email dan kunjungi blog sahaja dekat
( http://ww.dhanitourbandung.blogspot.com )
Call : +6282214441280
+6282216270779
WhatsApp : +6282214441280
+6282216270779
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..

Dhani Tour Bandung said...

Assalamu’alaikum.. maaf Tuan / Puan kami numpang Promotion ^_^
Salam sejahtera Tuan / Puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp, Email dan kunjungi blog sahaja dekat
( http://ww.dhanitourbandung.blogspot.co.id/ )
( http://melancongdibandung.blogspot.co.id/ )
Call : +6282214441280
+6282216270779
WhatsApp : +6282214441280
+6282216270779
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

Dhani Tour Bandung said...

Assalamu’alaikum.. maaf Tuan / Puan kami numpang Promotion ^_^
Salam sejahtera Tuan / Puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp, Email dan kunjungi blog sahaja dekat
( http://ww.dhanitourbandung.blogspot.co.id/ )
( http://melancongdibandung.blogspot.co.id/ )
Call : +6282214441280
+6282216270779
WhatsApp : +6282214441280
+6282216270779
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..

Dhani Tour Bandung said...

Assalamu’alaikum.. maaf Tuan / Puan kami numpang Promotion ^_^
Salam sejahtera Tuan / Puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp, Email dan kunjungi blog sahaja dekat
( http://ww.dhanitourbandung.blogspot.co.id/ )
( http://melancongdibandung.blogspot.co.id/ )
Call : +6282214441280
+6282216270779
WhatsApp : +6282214441280
+6282216270779
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..

Dhani Tour Bandung said...

Assalamu’alaikum.. maaf Tuan / Puan kami numpang Promotion ^_^
Salam sejahtera Tuan / Puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp, Email dan kunjungi blog sahaja dekat

( http://melancongdibandung.blogspot.co.id/ )

Call : +6282214441280
+6282216270779
WhatsApp : +6282214441280
+6282216270779
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..

Dhani Tour Bandung said...

Assalamu’alaikum.. maaf Tuan / Puan kami numpang Promotion ^_^
Salam sejahtera Tuan / Puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp, Email dan kunjungi blog sahaja dekat

( http://melancongdibandung.blogspot.co.id/ )

Call : +6282214441280
+6282216270779
WhatsApp : +6282214441280
+6282216270779
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717

WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335

Email : Irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan mohon maaf mau numpang promotion...Tuan/puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp sahaja dekat

Call : +6282214441280
+6282216270779

WhatsApp : +6282214441280
+6282216270779

Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)

Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

Diva transport bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki (Amiin)... Kami disini ingin menawarkan perkhidmatan sewa kereta di Bandung/Jakarta. Buat tuan/puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
Call : +6282115509882

WhatsApp : +6282115509882

Email : divatransportbandung@yahoo.com

Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Diva Transport Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Terima Kasih...
Kami pun menyediakan paket tranport dan hotel :
Pakej transport dan hotel (4 pax) :
3D2N = RM 189/pax
4D3N = RM 269/pax
5D4N = RM 339/pax
Pakej tranport dan hotel (6 pax) :
3D2N = RM 159/pax
4D3N = RM 229/pax
5D4N = RM 299/pax
Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung. Wassalam, Terima kasih...

Diva transport bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki (Amiin)... Kami disini ingin menawarkan perkhidmatan sewa kereta di Bandung/Jakarta. Buat tuan/puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
Call : +6282115509882

WhatsApp : +6282115509882

Email : divatransportbandung@yahoo.com

Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Diva Transport Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Terima Kasih...
Kami pun menyediakan paket tranport dan hotel :
Pakej transport dan hotel (4 pax) :
3D2N = RM 189/pax
4D3N = RM 269/pax
5D4N = RM 339/pax
Pakej tranport dan hotel (6 pax) :
3D2N = RM 159/pax
4D3N = RM 229/pax
5D4N = RM 299/pax
Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung. Wassalam, Terima kasih...

Bogalakon Tour said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki (Amiin)... Kami disini ingin menawarkan perkhidmatan sewa kereta di Bandung/Jakarta. Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

Call : +6281220375375

WhatsApp : +6281220375375

Email : bogalakontour@yahoo.com

KAMI MENYEDIAKAN PAKET JIMAT 4D3N BANDUNG HANYA 235 JER PER PERSON..
Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Bogalakon Tour... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Terima Kasih...

Bogalakon Tour said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki (Amiin)... Kami disini ingin menawarkan perkhidmatan sewa kereta di Bandung/Jakarta. Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

Call : +6281220375375

WhatsApp : +6281220375375

Email : bogalakontour@yahoo.com

KAMI MENYEDIAKAN PAKET JIMAT 4D3N BANDUNG HANYA 235 JER PER PERSON..
Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Bogalakon Tour... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Terima Kasih...